סמינריון בפסיכולוגיה הינה עבודת גמר, במסגרת חוג לפסיכולוגיה, שאותו לומדים לרוב בלימודים לתואר ראשון, שמשתייכת למדעי החברה ועוסקת בהתנהגותם של בני אדם מבחינה אינדיבידואלית (אישית, כיחידים), וסובבת סביב התהליכים הנפשיים שלהם.
זהו בעצם מדע, שחוקר את נפש האדם. מיוונית: פסיכה=נפש, לוגיה= תורה. מלבד חקר הנפש, הפסיכולוגיה מבקשת לבדוק את השפעות התודעה והרגש על התנהגות האדם.
עבודה זו בוחנת את כל מה שלמדת בשנת הלימודים, מעין סיכום גדול של החומר. מלבד זאת, ההיקפים של עבודה הינם רחבים מאוד. זו עבודה שיכולה להכיל מעל 15 עמודים, כיאה לעבודת גמר.
צוות “ויקידמיה” יעניק לך את מלוא התמיכה בנושא סמינריון בפסיכולוגיה, ולכן, אל תהסס להרים טלפון או לשלוח מייל, והמענה יגיע במהרה.
מה נדרש בכתיבת סמינריון בפסיכולוגיה?
ראשית כל, יש לדעת איך כותבים עבודה אקדמית. יש להקפיד על כתב רהוט, ברור, חף משגיאות כתיב ומשגיאות תחביריות, קריא ובעל שפה מדעית וגבוהה, שתקנית לחוקי האקדמיה. חשוב לזכור, כי ציון לעבודה יתבסס גם על אופן כתיבתה, ולא רק על תוכן כתיבתה.
יש לכתוב בכתב david, בגודל 12. בנוסף, יש להקפיד על כתיבה בפסקאות, כדי ליצור סדר הגיוני, ברור ונכון בתוכן הנושא, וגם על מנת למנוע בלבול אצל הקורא. תחילת פסקה חדשה תבוא בהקשר של נושא חדש או מאמר חדש, שתוכנו מוצג בגוף העבודה.
יש להקפיד על שורה וחצי (1.5) רווח, שבין פסקה לבין פסקה. כחלק משירות אתר “ויקידמיה”, אנו מציעים לכם לתת מבט בעבודה אקדמית לדוגמא, אחת מיני רבות, שיש לנו באתר, כדי שתבינו כיצד לבצע אותה, על הצד הטוב ביותר.
לפני שנדע כיצד לכתוב סמינריון בפסיכולוגיה, בחלק הבא נדבר על כמה כללים חשובים הקשורים לעבודות מסוג זה.
דגשים לכתיבת סמינריון בפסיכולוגיה
בכל הקשור לכתיבת עבודה סמינריונית, יש לקחת בחשבון את סוג המחקר שאנחנו בוחרים. זה יכול להיות מחקר איכותני, שמבוסס על סיפורים אודות התנהגותם של אנשים, וזה יכול להיות מחקר כמותי, המבוסס על ניתוח סטטיסטי, ומבוסס על שאלונים וסקרים שקשורים לתחום.
חשוב להשקיע במקורות האקדמיים, העבודה יכולה להיפגע אם המטרה תהיה רק למצוא מקורות אקדמיים, ולכן, הצלחתה של העבודה בתלויה באיכות המקורות האקדמיים שנבחרו בקפידה, על ידי הסטודנט המבצע אותה.
חלק זה, נקרא כתיבת סקירת ספרות. זוהי כתיבת משפך, כאשר הכוונה לכתיבה ש”שופכת” את כל התוכן הרלוונטי מתוך המקורות האקדמיים (שהם רובם ככולם מאמרים) לתוך חלק זה בעבודה, תוך כדי מיקוד ישיר לנושא שנבחר. חלק זה יכול להכיל, לרוב, מעל 5 עמודים.
יש לכתוב את הסקירה במילים שלכם, ולא להעתיק מילה במילה מתוך תוכן המקורות האקדמיים. בנוסף, יש לסדר כל מקור בפסקה משלו, כדי ליצור סדר. דוגמא לאזכור מקור בעת הכתיבה: (יוסף, 2007), זכרו זאת.
זהו המבנה הבסיסי של עבודה מסוג זה:
- תקציר ומבוא
- סקירת ספרות
- מערך מחקר (שיטת מחקר ושאלת מחקר)
- דיון ומסקנות
- רשימה ביבליוגרפית.
נושאים ורעיונות לכתיבת סמינריון בפסיכולוגיה
כסטודנטים, עליכם לבחור את הנושאים שאתם הכי מתחברים אליהם בסמינריון בפסיכולוגיה, תוך כדי התמקדות בשאלת מחקר שתתאים לעבודתכם.
התחום של הפסיכולוגיה הינו רחב מאוד, ולכן בחירת הנושאים והרעיונות תהיה קלה יותר, בזכות הגיוון והשפע שתחום זה מזמן בעת לימודו.
אם אתם רוצים שיהיה לכם כיף לכתוב את עבודתכם, וודאו כי הנושא שבחרתם הכי מתאים לכם.
זקוקים לרעיונות נוספים כדי להצליח בכתיבה? אנו ממליצים לעיין בעבודות נוספות. לעיתים, גם קריאה ועיון בעבודות מתחומים אחרים מסייעות לקבל רעיונות חדשים. תוכלו לקרוא למשל גם עבודות סמינריון במשפטים כדי לקבל רושם טוב יותר על דרישות העבודה.
לסיכום
אם בכל זאת המידע לא סיפק אותך, כדאי לדעת שאנו מציעים סיוע לסטודנטים בתהליך כתיבת עבודות אקדמיות בתשלום. אתם מוזמנים ליצור קשר, והצוות המסור ב”ויקידמיה” יענה על כל שאלותיכם.
עקבו אחרינו גם בעמוד הפייסבוק, לעדכונים וטיפים נוספים.