המאפיינים של סמינריון תיאורטי

סמינריון תיאורטי הוא מבין עבודות הסמינריון המאתגרות אך עם זאת המהנות ביותר. בהתאם לזאת כל אדם המעוניין לעסוק במחקר חייב להיות בקיא בכתיבת עבודות סמינריון תיאורטיות היות והן כלי טוב לפיתוח חשיבה ביקורתית.

על מנת להבין את ייחודו של הסמינריון התיאורטי ראשית יש להגדירו. סמינריון תיאורטי הוא עבודה אקדמית מקיפה שנכתבת במסגרת סמינר מחקרי בתארים הבוגר או המוסמך. תכלית העבודה היא לדון בנושא מסוים בעזרת תיאוריה מסוימת, ובנוסף גם להציגו מפרספקטיבה אחרת ולפתח אותו. סמינריון תיאורטי בדרך כלל נכתב בתארים המתקדמים מפני שהוא דורש מיומנות מחשבתית שלעיתים קשה ליישום.

סמינריון תיאורטי הינו עבודת סמינריון שנכתבת סביב תיאוריה מסוימת שמציגה נושא מסוים באור חדש. תהליך זה של הצגת נושא באור חדש הוא תהליך חשוב מאוד למחקר ולמדע היות והוא מחדש ומשפר ידע קיים. אולם לפני שנציג את המאפיינים של עבודת סמינר תיאורטית יש להבין מהי תיאוריה ומדוע היא כול כך משמעותית לתהליכי המחקר והכתיבה.

בהגדרתה, תיאוריה היא איגוד של רעיונות שנועדו להסביר נושא מסוים. בהתאם לזאת, תיאוריה מכילה מספר הגדרות, הסברים וחוקים שמטרתם היא לפשט ולבער רעיונות. לכן סמינר תיאורטי הוא עבודת מחקר שעוסקת ביישום של תיאוריה מסוימת על נושא המחקר.

שלבי העבודה

בדומה לכל עבודת מחקר גם במחקר תיאורטי השלב הראשון הוא בחירת נושא העבודה. הנושא צריך להיות נושא רלוונטי, אתי וניתן למחקר. שלב זה חשוב במיוחד במחקר תיאורטי זאת מפני שמטרת המחקר היא להציג רעיון מסוים באור חדש באמצעות תיאוריה, לכן חשוב מאוד שלנושא תהיה משמעות וחשיבות חברתית.

השלב השני הוא בחירת התיאוריה. שלב זה חשוב גם הוא מאחר שהוא הבסיס לכל העבודה. על מנת לבחור תיאוריה נכונה יש לקיים שני שלבים: השלב הראשון הוא התאמה של תיאוריה אל נושא העבודה, והשלב השני הוא שליטה מלאה בתיאוריה על מנת ליישם אותה. עורך המחקר צריך לבחור תיאוריה שהוא מבין ושולט בה היטב כי בעבודתו הוא צריך להוכיח בעזרתה את השערת המחקר שלו. כל העבודה מבוססת על התיאוריה הזו לכן ראוי שיעשה שימוש בתיאוריה ששולט בה היטב.

השלב השלישי הוא כתיבת סקירת הספרות. בגלל שמחקר תיאורטי בשונה ממחקרים אחרים בנוי מהבעת עמדה חשוב שיהיה בסיס ידע שיסביר מדוע התיאוריה מתאימה ליישום על נושא המחקר. ללא הצדקה זו לא ניתן כלל ליישם את התיאוריה על נושא העבודה.

לסיכום, השלב הרביעי והאחרון הוא יישום התיאוריה על נושא המחקר. בשלב הזה החוקר מפרט על שלבי התיאוריה ומסביר אותם. לאחר מכאן מחבר רעיונית בין שלבי התיאוריה לבין נושא העבודה. באמצעות פעולה זו הנושא מקבל הסבר חלופי להגדרה שלו וניתן להבין אותו באופן אחר שלא היה קיים קודם. בכך הושגה המטרה המדעית של העבודה. המטרה המדעית הושגה מפני שתכליתו של המדע היא ליצור ידע חדש. דרך טובה להשגת מטרה זו היא באמצעות סמינר תיאורטי.

עשוי לעניין אותך...

יחד נגיש עבודות אקדמיות מצטיינות

השאירו פרטים למענה מהיר:

5/5

ויקידמיה | שירות אקדמי לסטודנטים

נגישות

יחד נגיש עבודה אקדמית מצטיינת

5/5

בשיחה קצרה נדע בדיוק כיצד לסייע

ויקידמיה | שירות אקדמי לסטודנטים

יחד נגיש עבודה אקדמית מצטיינת

5/5

בשיחה קצרה נדע בדיוק כיצד לסייע

ויקידמיה | שירות אקדמי לסטודנטים

מאות סטודנטים ממליצים ומעריכים