10 כללים לכתיבת סמינריון מוצלח

כתיבת עבודה סמינריונית יכולה להיות מאתגרת למדי, במיוחד כאשר עושים זאת בפעם הראשונה. יחד עם זאת, זה לא קשה כפי שאולי נראה לכם היום, וכללים ברורים לכתיבת העבודה, יסייעו לכם מאוד5.

אם למשל אתם תלמידים לתואר ראשון בחינוך, תוכלו לרכוש ידע בסיסי להבנת מהות החינוך, להבין לעומק הדברים את הזיקה בין מערכות החינוך במציאות לבין התיאוריות החינוכיות השונות. מסלול זה יצריך לא רק לעמוד במבחנים ולהגיש מספר עבודות אקדמיות, אלא גם להתמודד עם כתיבת עבודות סמינריוניות.

הנה 10 כללים שיסייעו לכם בכתיבת העבודה:

  1. מציאת הספרות. חפשו בגוגל מספר ספרים ומאמרים שעוסקים בנושא העבודה שבחרתם, ואז גשו לספריה וקחו ספר אחד מתוך הרשימה שהכנתם. עדיין אל תבדקו את הספר לעומק, רק דפדפו כדי לבדוק אם הוא אכן מכסה את נושא העבודה שלכם.

בדקו בספר זה גם את הביבליוגרפיה המופיעה בדרך כלל בסוף, ובחרו בספרים נוספים שהנושא שלהם עוסק בתחום העבודה שלכם. אל דאגה, חלקם בוודאי לא יהיו זמינים. חזרו שוב לרשימת הספרות שהכנתם ובחרו בספר נוסף. עשו זאת עוד כשלוש פעמים תוך שאתם רושמים לעצמכם את הספרים המופיעים ברוב הרשימות הביבליוגרפיות של הספרים שבחנתם. אלה הספרים שמעניינים אתכם. כעת יהיו בידיכם כעשרים ספרים.

זה הזמן לדפדף בהם, שימו בצד את אלה שלא כל כך מכסים את הנושא שלכם, עד שבסופו של דבר, יישארו בידיכם כעשרה ספרים. התחלה טובה. תהליך זה יימשך כשעתיים.

  1. מבנה העבודה

לעבודת המחקר יש מבנה כללי קבוע והוא כולל:

  • מבוא
  • מטרת המחקר
  • רקע תיאורטי (ספרות)
  • המחקר עצמו
  • מסקנות
  1. פירוק המבנה לסעיפים. קחו כל אחד מקטעים אלה והפכו אותם לסעיפים. התחילו במבנה משוער, שייתכן שתצטרכו לשנות בהמשך. חשוב שתחלקו את העבודה לסעיפים הללו, כך שתוכלו להתחיל ולמלא אותם בתכנים. זה הרבה יותר קל כאשר אתם מתרכזים בסעיף אחד בכול פעם, ולא מתמודדים עם כל סעיפי העבודה בבת אחת.
  2. מבוא. המבוא יתאר בקצרה את העבודה שלכם. השאירו את המבוא לסוף העבודה. לאחר מכן רשמו במבוא את העבודה שעשיתם, אבל באופן שייראה כאילו כתבתם את המבוא עוד לפני שכתבתם את העבודה עצמה. אל תכתבו דברים שאתם לא מתכוונים לגעת בהם, כי זה ישתקף מהעבודה עצמה. המקרה היחידי שבו אתם יכולים להתייחס לנושא שלא עסקתם בו, הוא כאשר אתם מותירים בחוץ נושא שלדעתכם היה אולי כן צריך להיות חלק מהעבודה – ותנו את הסיבות שיסבירו למה לא עשיתם זאת.
  3. מטרת העבודה. המטרה כוללת תיאור של העבודה שאתם מתכננים לכתוב. טוב להתחיל בכך, וזה לא משנה אם באמת תצליחו להגשים את המטרה שהצבתם בהתחלה. ואם לא, תהיה לכם הזדמנות לציין זאת. המטרה תהיה משהו כגון, ״בעבודה זו אני רוצה…״.
  4. רקע תיאורטי. זה החלק היותר מורכב בעבודה. בחלק זה עליכם להשתמש בספרות שבחרתם ולתאר את מה שחוקרים אחרים אמרו על הנושא שאתם חוקרים.
  5. המחקר עצמו. המחקר אמור לחבר בין מטרת המחקר שלכם לבין הרקע התיאורטי. זה דורש השקעת זמן ועבודה, אבל למעשה, בחלק זה אתם די חופשיים לעצמכם.
  6. מסקנות. חלק זה אומר את אותו דבר כמו המבוא, אבל בלשון עבר. בפרק זה אתם גם משקפים מה הצלחתם להוכיח במחקר שלכם, ומה לא.
  7. טיפים וטריקים. ההתחלה היא הקשה ביותר. פשוט עשו זאת. ואל תדאגו, גם אם הדברים הראשונים שתכתבו לא יהיו הכי טובים. לכן עדיף להתחיל עם המטרה, כי זה החלק הקל יותר בעבודה.
  8. עקביות וסדר. נסו לשמור על מבנה דומה בכל אחת מהפסקאות. לדוגמה, משפט היכרות אשר מסביר מה תכתבו בפסקה זו, התוכן בפועל ומשפט המסקנה המסכם את מה שכתבתם בפסקה.

חלקו את העבודה לכותרות ולתת כותרות, שמרו על צורת הגופן והגודל הנדרש, כמו גם על רוחב השוליים המבוקש ומספר העמודים המינימלי / המקסימלי.

אם העבודה שלכם קצרה מדי, חזרו אחורה לפסקאות שאפשר להשלים בהם מילים נוספות. מלאו מילה חסרה באחד המקומות, ותקבלו עמוד נוסף. אם תעשו זאת לאורך כל המאמר, תוכלו ליצור דף נוסף עבור כל עשרה עמודים.

ולבסוף, אם תדבקו בכללים הללו, תוכלו לסיים את העבודה הסמינריונית שלכם בזמן קצר ביותר. בהצלחה!

עשוי לעניין אותך...

יחד נגיש עבודות אקדמיות מצטיינות

השאירו פרטים למענה מהיר:

5/5

ויקידמיה | שירות אקדמי לסטודנטים

נגישות

יחד נגיש עבודה אקדמית מצטיינת

5/5

בשיחה קצרה נדע בדיוק כיצד לסייע

ויקידמיה | שירות אקדמי לסטודנטים

יחד נגיש עבודה אקדמית מצטיינת

5/5

בשיחה קצרה נדע בדיוק כיצד לסייע

ויקידמיה | שירות אקדמי לסטודנטים

מאות סטודנטים ממליצים ומעריכים