בדרך כלל כשחושבים על האוכלוסייה שנעזרת בשירותי תמיכה אקדמית, חושבים על סטודנטים שקשה להם במיוחד לכתוב עבודות סמינריון. קשה לסטודנטים לכתוב עבודות סמינריון כי כתיבת עבודות אקדמיות אלו היא משימה לא פשוטה כלל. זאת אומרת שעבודת סמינריון היא עבודה שדורשת השקעה רבה, יכולת לעמוד בלחצים וניסוח ברמה גבוהה. כל אלו הם מאפיינים שלא כל כך כלים ליישום.
שירותי תמיכה אקדמית
בניגוד אל הסטודנטים שמתקשים בתהליך כתיבת עבודות סמינריוניות יש את הסטודנטים שכלל אינם מתקשים. אנשים אלו יכולים לכתוב עבודה ללא שום בעיה נראית לעין. סטודנטים אלו יכולים לחשוב על נושא מיוחד ומקורי, עונים לדרישות העבודה, מנסחים ראשי פרקים שבנויים היטב, עומדים בלוחות זמנים ולא מתקשים במציאת מקורות. אולם המאפיין הבולט ביותר באותם סטודנטים ” מצטיינים” הוא יכולת ניסוח מעולה. במילים אחרות, סטודנטים אלו יודעים לכתוב היטב. נשאלת השאלה, האם אלו שטובים בכתיבה עדין זקוקים לליווי ותמיכה בזמן כתיבת עבודת הסמינריון? ההיגיון אומר שאם סטודנטים טובים בכתיבה הם לא זקוקים לתמיכה או ליווי. אולם לדעת לכתוב לא בהכרח אומר להצליח בעבודה אקדמית. סטודנטים רבים מתקשים בכתיבה העבודה כולה, אולם לעתים הסיוע ניתן רק עבור פרקים מסוימים בעבודה. למשל פרק סקירה ספרותית, בו נדרש הסטודנט להציג רקע מדעי על נושא העבודה.
אז למה לקבל עזרה גם כשיודעים לכתוב
עבודה אקדמית כעבודה סמינריונית היא עבודה שנכתבת בהתאם לסגנון ספציפי במיוחד. היא נכתבת בהתאם לחוקי כתיבה מדעית. כתיבה מדעית היא כתיבה קשה ליישום, היא חייבת להיות ברורה, מתומצתת ויחד עם זאת אינטליגנטית. כל אלו מאפיינים שלא כול כך קלים לביצוע. בנוסף לכך, עבודת סמינר טובה היא עבודה שנתמכת במקורות מדעיים מהימניים, ניתוח סטטיסטי מדויק, שאלונים תקפים ועוד. כל אחד ממאפיינים אלו במידה ולא יתקיים יכול לפגוע בטיבה של העבודה ללא קשר לרמת הכתיבה.
אז האם באמת יכולת טובה בכתב תוביל לציון טוב בעבודה? התשובה לכך, היא לא בהכרח. הסיבה לכך תלויה בעובדה שכתיבה מדעית היא כתיבה שונה לחלוטין מסגנונות כתיבה אחרים, לא אקדמיים. זוהי כתיבה שלה סגנון מאוד מסוים, לכן לא כל אדם יכול לדעת לשלוט בה, גם אם הוא יודע לנסח עצמו נהדר בסגנונות כתיבה אחרים. כתיבה מדעית היא כתיבה נלמדת, וניתן לשלוט בה רק לאחר אימונים רבים.
חוזרים לשאלה המקורית, האם באמת סטודנט שיודע לכתוב ברמה גבוהה עדין זקוק לשירותי תמיכה אקדמית? התשובה לכך היא כמובן שכן. כפי שנטען מקודם, יש מספר לא מועט של משתנים שיכולים להשפיע על איכות העבודה שאינם קשורים לרמת הכתיבה. כמו כן, דווקא אדם שטוב בהבעה בכתב יכול להתקשות במיוחד ללמוד את הסגנון המסוים של כתיבה מדעית. זאת אומרת שכותב טוב בדרך כלל מתאר סיטואציות בשימוש במטאפורות, מלודיות, הקשרים וכדומה, הכתיבה היא מאוד ציורית ומהנה לקריאה. דווקא אותו ייחוד יכול לפגוע ברמה האקדמית שדורשת כתיבה מדעית. לכן במענה על השאלה, שירותי תמיכה אקדמית יכולים להתאים את הסגנון של הסטודנט אל הדרישות של כתיבה מדעית, בנוסף ילוו אותו לכל אורך כתיבת העבודה, יפקחו על ההתקדמות שלו וידאגו לכך שהעבודה תוגש בזמן וכיאות.